Activiteiten in de omgeving

Hej!

Het is handig om te weten dat er een ICA supermarkt is op een afstandje van 2,5 km. Mellerud ligt op maar 7 minuten rijafstand en daar zijn meerdere supermarkten, allerlei soorten winkels en restaurants, bijvoorbeeld het traditionele Zweedse Hamrane Bak och Kaffestuga: http://www.hamrane.se/

En wat kan je doen in de omgeving? Allereerst kun binnen, op de overdekte veranda of in de tuin zitten.  Gewoon lekker genieten. Misschien komen onze verlegen hond Tina of onze kat Mimi wel langs voor een bezoekje.

Het bos achter het huis is prachtig zoals je kunt zien op de foto’s. Daar, of in de bossen in de buurt, kun je in het seizoen bessen plukken voor in de yoghurt. Of als je in september komt verse appelmoes maken van de appels in jouw tuin. Alles begint vanaf maart in bloei te komen in de tuin en in de kommun. Er lopen geregeld reeën in de omgeving en soms elanden of een vos. Als je goed kijkt op de foto met het rode huis zie je één van de vijf elanden die daar vorige herfst appels aten in de tuin.

Wandelen kan hier in de buurt heel goed, of op andere plekken in de kommun. Er zijn verschillende oude forten zoals de Dalaborg aan het Vänern of de Borekulle op het hoogste punt van de gemeente met een prachting uitzicht. Er wordt hier veel gefietst, langere of kortere afstanden. Dalsland staat bovendien bekend om zijn geschikte wegen voor motorrijders.

Op vijf minuten rijden is een strand aan het Vänern, het grootste meer van Zweden, en in de kommun zijn meerdere kleine meren. Jullie kunnen ons bootje huren om wat tijd op het water door te brengen of te vissen, of naar één van de stranden rijden. Mocht het weer niet zo goed zijn, dan is er een zwembad in Mellerud.

Er worden veel activiteiten georganiseerd in Melleruds kommun zoals bijvoorbeeld met Midsommar. Kijk eens op  http://www.mellerud.se/uppleva-och-gora/  of  https://www.vastsverige.com/en/dalsland/see–do/things-to-see-and-do/  voor ideeën. Daar lees je onder andere ook over het beroemde aquaduct in Håverud, Skålleruds kyrka en een aantal musea.

Als dat nog niet voldoende is zou je een bezoekje kunnen brengen aan het elandenpark in Ed. http://www.dalslandsmooseranch.se/ , pretpark Liseberg in Göteborg https://www.liseberg.se/  of naar de kust. Op de foto’s zien jullie het prachtige eiland Åstol. Een dagje Noorwegen behoort ook tot de mogelijkheden, in een uurtje ben je over de grens. Shoppen kan je in het overdekte winkelcentrum  Överby in Trollhättan http://www.overby.org/ . De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Trollhättan, Vänersborg en Udevalla. Maar Åmål, Säffle en Karlstad zijn ook het bezoeken waard.

Het is het hele jaar door lekker warm in ons huis dus als je van plan bent in de winter te komen kan dat.  Dan is het hier ook prachtig, en als er sneeuw ligt kan je langlaufen op de Kroppefjäll . In Åmål zijn meer mogelijkheden.

Op de laatste foto kan je ongeveer zien waar wij wonen: in één van de donkerste gedeeltes van de gemeente. Als de lucht helder is en de nachten niet te kort, geniet dan van de sterren. Welterusten…