De sluizen en het aquaduct in Håverud

Niet ver bij ons vandaan is het beroemde aquaduct in Håverud. Behalve dat bekijken zijn er onder andere restaurants, souvenirs en kan je van daaruit een rondvaart meemaken. Ik heb een mooi filmpje gevonden om een voorproefje te geven, maar natuurlijk moet je het in het echt gezien hebben!!!

We gaan door!

We hebben vorige week weer heel wat in Tjäregraven Åsen kunnen doen! We waren donderdag zo laat klaar dat ik er niet meer aan dacht foto’s te maken van de nieuwe gordijnen en de fotolijsten die we in de meeste kamers op hebben gehangen. Daarom moeten jullie het hier nog eventjes mee doen. Detail: Zweden zijn gek op “gardinkappar” te zien op de eerste foto. Maar zoals je ziet werd de kamer een stuk lichter en groter toen we die weghaalden, dus sorry Zweden, deze ramen zijn er niet groot genoeg voor, we hebben nu lichte lange gordijnen die langs de zijkanten van de ramen hangen. Dus volop uitzicht op de prachtige natuur buiten. Foto´s daarvan krijgen jullie via de volgende blog!

Lourens en Lia op verassingsbezoek

Vorige week kwam zomaar een camper met Nederlands kenteken de oprit oprijden; hadden we wat gemist? waren we een afspraak vergeten??? Nee hoor, Lourens en Lia, uit ons oude dorp Garyp reisden door Zweden en hadden ons adres meegenomen voor het geval ze in de buurt kwamen.

Drie dagen hebben ze bij ons doorgebracht voor ze verder reisden. Ze vertrokken op een moment dat wij aan het werk waren dus lieten ze dit briefje voor ons achter. Ik zal de vertaling er maar even bij doen want het is in het Fries.

” Hendrik en Simone,

Bedankt voor de hartelijke ontvangst, het lekkere eten en de taart. We wensen jullie en mooie zomer toe.                                                                                                                 Het water bij de wastafel is goed warm maar de douche niet, of we kunnen er niet mee omgaan.                                                                                                                     Hartelijk dank, voor ons is dit een toplocatie.

Lourens en Lia”

Nou, wij vonden het ook gezellig dus jullie zijn van harte welkom terug te komen. En de kraan bleek kapot te zijn, er zit al een nieuwe op!

 

 

 

Activiteiten de komende tijd

22 juni: Midsommar wordt op meerdere plaatsen in de gemeente groots op traditionele wijze gevierd.

6, 7 en 8 juli Kanalyran 5o jarig jubileum. Groot feest op vrijdag en zaterdag in Mellerud en op zondag in Håverud voor jong en oud!

Boek op tijd overnachtingen om het mee te maken, onze huizen Rörkärr, Håltane en Tjäregraven Åsen zijn in die periode nog vrij. Tjäregraven Åsen verwachten we ruim voor die tijd in orde te hebben. De slaapkamers zijn al leeg, nu de woonkamer en woonkeuken nog en dan kunnen we beginnen alles gezellig te maken!

Mr Blue sky

Ik krijg maar niet genoeg van die mooie blauwe luchten, vooral nu alles zo mooi bloeit! En Hendrik en ik zijn een middagje wezen kanoën. We bevelen het warm aan. Heerlijk!

Groei!!!

Hej!

We hebben net het huis van Marianne op Tjäregraven Åsen erbij gekregen en nu hoorden we dat familie van haar ook overweegt ons daarvoor te vragen.

Veel mensen hebben een tweede huis, soms als zomerhuis, soms geërfd. Sommigen wonen er de hele zomer, anderen alleen in de vakantie en weer anderen kunnen er gewoon geen afstand van doen maar willen het ook weer niet permanent verhuren. Die mensen waar ik het nu over heb zijn daar een voorbeeld van. Ze willen het huis graag houden maar het wordt hun zo langzamerhand wel wat teveel werk, en het onderhoud kost natuurlijk geld. Helemaal als je iemand inhuurt om het te laten doen. Als je erin slaagt het huis een aantal weken per jaar te verhuren krijg je er in ieder geval een deel van de kosten uit, en misschien verdien je er zelfs aan!

“Onze” huizen zijn dan ook geen kleine campingstugas waarbij je naar het toiletgebouw moet om te douchen of naar het toilet te gaan. Daarvoor betaal je overigens hetzelfde als voor onze gewone huizen. Het zijn normale huizen, de één wat groter of kleiner dan de andere. Je zit bij ons echter niet op een camping, dus als je voor de gezelligheid komt is een camping een betere optie. In onze huizen verblijf je voor de rust. Maar toch op rijafstand van alle gemakken en vele activiteiten.

De huizen op onze website zijn allemaal zomaar op ons pad gekomen maar nu wordt het misschien tijd om er een onderneming van te maken. Adverteren en verschillende soorten service aanbieden van verhuur en schoonmaak (want dat willen we toch beslist zelf in de hand houden met het oog op kwaliteit en hygiëne) tot het hele jaar onderhoud en alles daar tussenin. Geen risico voor ons en geen risico voor hen. Wat wil je nog meer!  We zullen zien…

De eerste gasten dit jaar…

De eerste gasten van dit jaar zijn weer vertrokken. Ze hebben gebruik kunnen maken van de pas opgeknapte badkamer en nu kan de was buiten drogen in het heerlijke weer.  Aanstaande zaterdag de volgende logees. We hopen dat die net zulk mooi weer treffen als wij nu. Ik snap nog steeds niet dat je met minder dan 10 graden in het zonnetje uit de wind heerlijk buiten kan zitten.

Lolke en Hiltje en de kinderen

Wij gaan al een aantal jaren naar Zweden toe voor vakantie. Op de terug reis uit het noorden van Zweden naar de boot van Goteborg hebben we nog een korte stop gemaakt bij Ladugården. Wat een heerlijke rust daar. De weg er heen is al verrassend, een mooi landelijk slingerend landweggetje. Na iedere bocht opnieuw een verrassing en de spanning wordt zodoende alleen maar meer opgebouwd. Waar komen we terecht. Op een gegeven moment rijd je letterlijk de landerijen in. De navigatie geeft aan dat je er bijna bent. Maar je ziet nog niets! Twijfel slaat toe, toch maar door rijden en dan verschijnt Ladugården. Een mooie oude Zweedse boerderij, zoals ze moeten zijn. Gastvrij ontvangen door Hendrik en Simone. Op het erf is wat ruimte gemaakt waar je heerlijk kunt staan. Als je s’nachts even naar de wc loopt, moet je even stoppen en naar boven kijken, naar de sterren. Honderd is er maar een. En de rust is er heerlijk, geen hinderlijke geluiden, nog het ouderwetse donker. Wat wil je nog meer.Wij zijn niet heel lang geweest, want voor ons was helaas de vakantie alweer voorbij. Maar wij gaan zeker nog eens terug naar dit pareltje op het Zweedse platteland.